Burek s masem

Burek s mesom

Burek s masem kulatý z koupeného těsta, oblíbený nejen v Chorvatsku

500 g mletého masa

500 g filo těsta (asi 11 plátů)

3 cibule

400 ml oleje

300 ml minerální vody

sůl

pepř

 

Na pánvi s trochou rozehřátého oleje trochu orestujeme cibuli, přidáme maso, sůl a pepř a mícháme několik minut, dokud se maso neopeče.

Asi 300 ml oleje smícháme s minerální vodou.

Kulatý pekáček vymažeme trochou oleje a vyložíme 2 pláty těsta. Na ně rozprostřeme několik lžic masa a polejeme asi 3 lžícemi oleje s vodou. Položíme 1 plát těsta, na něj několik lžic masa, polejeme opět asi 3 lžícemi oleje s vodou a takto pokračujeme, až nakonec dáme 2 pláty těsta a polejeme olejem s vodou. Pečeme na 210 stupňů asi 30-40 minut. Po upečení po chvíli vyklopíme.  

 

Kniha S chutí Chorvatska - chorvatská kuchařka

www.schutichorvatska.cz