Kristovy koruny

Kristove krune

Sváteční sladká specialita istrijského městečka Žminj

200 g mandlí

1 bílek

1 lžíce moučkového cukru

moučkový cukr na posypání

 

Mandle blanšírujeme nebo spaříme a oloupeme. Necháme oschnout.

Mandle podélně rozkrojíme a půlky mandlí nakrájíme na dlouhé tenké hranolky (případně koupíme už hotové mandlové hranolky).

Nakrájené mandle smícháme s moučkovým cukrem.

Bílek mírně našleháme metličkou (ne do sněhu) a promícháme s nasekanými mandlemi.

Na plech vyložený pečicím papírem klademe lžící hromádky směsi, vytvarujeme je do tvaru kolečka a uprostřed uděláme dírku.    

Pečeme na 150 °C dozlatova (asi 15-20 minut).

Necháme zchladnout a můžeme poprášit moučkovým cukrem.

Vyjde asi na 15 kousků.

 

Kniha S chutí Chorvatska - chorvatská kuchařka

www.schutichorvatska.cz