Pikantní makrely

Pikantne skuše

4 makrely

5–6 lžic vinného octa

6 lžic olivového oleje

petrželová nať

pár snítek oregana nebo jiné bylinky

podle chuti nasekaná feferonka

sůl

pepř

 

Očištěné ryby rozřízneme po délce na poloviny a rozložíme je na tác.

Z oleje, octa, soli, pepře a feferonky ušleháme marinádu, kterou ryby polejeme, a dáme na 30 minut do chladna.

Poté pečeme makrely na roštu po obou stranách nebo pečeme v troubě na plechu s pečicím papírem lehce vymazaným olivovým olejem 25–30 minut asi na 200 °C.

Můžeme podávat se zeleninovým salátem nebo vařenou zeleninou s bílým chlebem, bramborami a mangoldem, bramborovým salátem.  

 

Kniha S chutí Chorvatska - chorvatská kuchařka

www.schutichorvatska.cz